Fysiotherapie dé reden voor aanvullende verzekering

Fysiotherapie dé reden voor aanvullende verzekering
De beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) heeft een onderzoek laten doen door TNS NIPO. De belangrijkste conclusie uit dit onderzoek is dat 55% van de consumenten een aanvullende verzekering kiest vanwege fysiotherapie.

Onduidelijkheden in fysiotherapie
Ongeveer 70% van de fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. Toch blijkt dat niet alle polissen een voldoende dekking voor fysiotherapie bieden. Daarom is het belangrijk dat fysiotherapeuten en financieel adviseurs de consument zo goed mogelijk inlichten over de juiste (aanvullende) verzekering voor fysiotherapie.
Om patiënten voor te lichten over de nieuwe polissen van de zorgverzekeraars heeft het KNGF alle fysiotherapiepraktijken voorzien van posters en flyers.

Nieuwe polis goed controleren
Rond half november worden de premies en voorwaarden bekend gemaakt door de zorgverzekeringsmaatschappijen. Het KNGF wil dat consumenten de nieuwe polissen goed controleren op voldoende dekking voor fysiotherapie. Ook is het belangrijk dat consumenten controleren of ze vrij zijn in het kiezen van een fysiotherapeut. Hier is een mooie rol voor u als financieel adviseur weggelegd: herinner en adviseer uw klanten hierover!